Audi Aarhus

12. sejr til Audi ved ”International Engine of the Year”

Audis 2.5 TFSI-motor vinder ”International Engine of the Year”-prisen. For syvende gang i træk modtager Audi den eftertragtede pris i kategorien 2,0-2,5-liter.

 

”Den femcylindrede motor hører til blandt vores mest traditionsrige motorer, som vi hele tiden videreudvikler”, siger Dr. Stefan Knirsch, som er øverste chef for den tekniske udvikling hos AUDI AG. ”I Audi RS Q3 performance* imponerer 2.5 TFSI-motoren med en enorm trækkraft, et forøget omdrejningstal og en karakteristisk lyd. For at være godt rustet til fremtiden vil vi i den nye Audi TT RS* introducere en nyudviklet femcylindret motor af aluminium.”

De jurymedlemmer, der har stemt på Audi-motoren, er enige: ”Der findes kun få karakterstærke motorer, men denne femcylindrede motor vækker minder om den enestående lyd fra gruppe B-rallymotoren fra 80’erne. 2.5 TFSI-motoren fra Audi imponerer ikke blot med præstationer i topklasse, men også med en stor genkendelsesgrad. Med denne femcylindrede motor får Audi drømmen fra 80’erne til at leve videre."

Ud over RS Q3 performance er 2.5 TFSI også det centrale element i RS Q3* og RS 3 Sportback*. Til den nye RS performance-model har Audi øget 2.5 TFSI-motorens ydelse endnu mere: En videreudviklet hovedvandkøler og en optimeret brændstofpumpe giver mulighed for 27 hk mere ydelse og et forøget drejningsmoment fra 450 til 465 Nm. Dermed sprinter topmodellen i segmentet for kompakte high performance-SUV'er fra 0 til 100 km/h på 4,4 sek. – 0,4 sek. hurtigere end RS Q3. Tophastigheden er som standard 270 km/h.

”International Engine of the Year”-prisuddelingen har fundet sted hvert år siden 1999. En international jury bestående af 65 motorsportsjournalister kårer årets bedste motorer inden for forskellige kategorier. Audi har i år vundet den internationalt set velrenommerede pris for 12. gang.

Forbrugsangivelser for de nævnte modeller:

Audi RS 3 Sportback:
Brændstofforbrug ved blandet kørsel i km/l: 12,3;
CO2-emission ved blandet kørsel i g/km: 189

Audi RS Q3:
Brændstofforbrug ved blandet kørsel i km/l: 11,6-11,9**;
CO2-emission ved blandet kørsel i g/km: 198-203**

Audi RS Q3 performance:
Brændstofforbrug ved blandet kørsel i km/l: 11,6;
CO2-emission ved blandet kørsel i g/km: 203

Audi TT RS Coupé og Audi TT RS Roadster:
Bilerne udbydes endnu ikke til salg. De har endnu ikke nogen typegodkendelse og er derfor ikke underlagt direktivet 1999/94/EF.

**Angivelser vedr. brændstofforbrug og CO2-emissioner gælder i intervaller afhængigt af den valgte dæk-/fælgstørrelse samt af motor-/gearkassevarianten.

_______________