Audi Aarhus

Audi på IAA 2017: Tre trin mod autonom kørsel

Fremskridt i tre trin: På IAA 2017 præsenterer Audi sin strategi for autonom kørsel. Med den nye Audi A8 sættes højautomatiseret kørsel på level 3 i serieproduktion. Derudover viser Audi med to konceptbiler deres vision for level 4 og level 5. De giver endvidere et indblik i koncernens fremtidige Audi AI-teknologier. Et udvalg af serieproducerede biler – fra sportslige til yderst effektive – fuldender messeudstillingen fra mærket med de fire ringe.


Højautomatiseret kørsel på level 3: Den nye Audi A8 
Som den første serieproducerede bil i verden er den nye A8 konstrueret til højautomatiseret kørsel på level 3 i henhold til den internationale standard SAE. På motorveje og motortrafikveje med fysisk adskillelse mellem kørebanerne overtager Audi AI-køpiloten kørselsopgaven i tætkørende trafik med op til 60 km/t. Systemet kan klare igangsætning, acceleration, styring og opbremsning i sin vognbane. Når føreren har aktiveret køpiloten med AI-knappen på midterkonsollen, kan han fjerne foden fra speederen og fjerne hænderne permanent fra rattet. Føreren skal – i modsætning til level 2 – ikke længere permanent overvåge bilen og kan afhængigt af den gældende lovgivning i landet beskæftige sig med noget andet, der understøttes af bilens eget infotainmentsystem. Føreren skal i den forbindelse være klar til at opfatte situationen og selv kunne overtage kørselsopgaven igen, når systemet opfordrer til det.

Audi AI-køpilot er baseret på to teknologier, som Audi som den første producent i verden sætter i serieproduktion: For det første den centrale førerassistentstyreenhed (zFAS), der under kørslen hele tiden beregner et billede af omgivelserne ved hjælp af en fusion af sensordataene. Parallelt hermed finder der en anden datafusion sted i radarstyreenheden. For det andet laserscanneren, der leverer detaljerede informationer eksempelvis om biler, der trækker ind foran, og om faste elementer i vejsiden.

Lanceringen af Audi AI-køpilot kræver for hvert enkelt land ud over klarhed omkring de lovmæssige rammebetingelser også en specifik tilpasning og test af systemet. Derudover skal der tages højde for forskellige godkendelsesprocesser over hele verden og deres frister. Af disse årsager kommer Audi til at lancere køpiloten i den nye A8 trin for trin afhængigt af de lovmæssige bestemmelser i det pågældende land.

Fuldautomatiseret på level 4: Konceptbil med ny teknik
Denne konceptbil er en SUV-coupé med en længde på 4,90 m. Den er baseret på Audi e-tron Sportback concept med dennes dynamiske linjeføring, progressive lysteknologi, funktionelle og elegante kabine og elektriske quattro-drivlinje med tre elmotorer og en samlet maks. ydelse på 370 kW (503 hk).

Et nyt highlight ved konceptbilen er intelligente teknologier, som aflaster føreren og åbner mange muligheder for at tilbringe tiden i bilen på en behagelig og meningsfuld måde. Disse systemer er samlet under begrebet Audi AI, og de gør i mange tilfælde brug af strategier fra området kunstig intelligens og maskinel læring. De er koblet perfekt op med clouden og med andre biler (Car-to-X), hvilket gør dem indlærende og intelligente, proaktive og empatiske. Via systemerne får føreren mere tid, mere sikkerhed, mere effektivitet og mere individualisering. Til fuldautomatisk kørsel på level 4 gør SUV-coupéen brug af næste generations zFAS. Den leverer informationerne til motorvejspiloten, som overtager kørselsopgaven op til en hastighed på 130 km/t og selv kan skifte vognbane.

Autonom kørsel i retning mod fremtiden: Konceptbil kører på level 5
Audis anden konceptbil på IAA kører autonomt ind i fremtiden. Det giver således personerne i bilen helt nye friheder: De skal ikke længere koncentrere sig om trafikken. Passagererne kan i stedet bruge tiden på andre ting. Til det formål omfatter konceptbilen en lang række nye features inden for opkobling, kommunikation og betjening, der gør køreturene yderst komfortable. Takket være Audi AI bliver disse systemer intelligente og forudseende.

Den nye konceptbil fra Ingolstadt er især konstrueret til lange køreture og har en rækkevidde på mellem 700 og 800 km. Designet af denne luksusklassemodel er spektakulært og fremtidsorienteret både indvendigt og udvendigt. Den drives af fire elmotorer og viser de helt nye muligheder, som en komplet eldrevet, autonomt kørende bil giver designerne.

Premierer fra Audi Sport
Audi Sport GmbH fejrer to verdenspremierer i forbindelse med IAA 2017. Med fjerde generation af high performance-Avant-modellen videreføres historien fra den første RS-model, RS 2 Avant, og derudover viser Audi datterselskabet for første gang en specialmodel med baghjulstræk i begrænset styktal.

Se mere på Audis IAA pressekonference, der streames live www.audimedia.tv den 12. september kl. 10:45.

Se mere om Audi A8: www.audi-mediacenter.com/en/presskits/audi-a8-9072

Se mere om Audi AI: www.audi-mediacenter.com/en/presskits/audi-ai-9074

_______________