Audi Aarhus

Audi huser igen AutoDrive-konference om selvkørende biler

Den 28. marts er Nohrcon værter for Autodrive 2019 – en konference om selvkørende køretøjer og deres betydning for fremtidens trafik, infrastruktur, byplanlægning og mobilitet. Konferencen afholdes hos Audi i Gladsaxe, hvor det er muligt at komme ud at køre i en bil med det højeste niveau af selvkørende teknologi, der er lovligt i Danmark på nuværende tidspunkt.

Man har efterhånden længe talt om, at de selvkørende biler var lige om hjørnet, men hvor langt er vi rent faktisk nået i udviklingen af selvkørende køretøjer, og hvad er status på den forsøgsordning, der trådte i kraft i juli 2017, og som er forudsætningen for en fremtidig ændring af lovgivningen i forhold til at tillade disse selvkørende køretøjer. Alt dette og meget mere vil der blive informeret og debatteret om på konferencen.

Hos Audi kan konferencedeltagerne komme ud at prøve en Audi A6, der har Audis mest avancerede systemer inden for selvkørende teknologi – et system, der bl.a. holder afstanden til forankørende fra 0-250 km/t, holder bilen midt i kørebanen, og afstemmer farten efter hastighedsgrænser samt vejens forløb som sving, rundkørsler og hvis navigationsruten angiver, at man skal dreje.

Samtidig med at forsøgsordningen trådte i kraft i Danmark i 2017, præsenterede Audi som de første en bil (Audi A8) med et system, der er selvkørende på SAE level 3. Systemet var derfor ikke lovligt nogle steder i verden, men dengang forventede man ikke, at det ville blive så svært at få ændret lovgivningen, som det har vist sig at være.

Se programmet på nohrcon.dk/produkt/autodrive-2019 – det er stadig muligt at melde sig til.

Læs mere om Audis assistentsystemer på: www.audi-mediacenter.com/en/technology-lexicon-7180/driver-assistance-systems-7184

_______________


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk