Audi Aarhus

Splitleasing

 

Hvorfor vælge Splitleasing? 

Firmabil uden beskatning er nok det bedste svar. Men der er mere i det, end bare en økonomisk besparelse. Vi har samlet en række punkter, der forklarer hvilke fordele og hvordan splitleasing helt præcist fungerer i praksis, så du nemt kan finde ud af om det er noget for dig.

I Audi Aarhus står altid klar til at rådgive dig om splitleasing, men allerede nu kan du få et fingerpeg, ved hjælp af de nedenstående punkter

De økonomiske fordele ved splitleasing 

Der er mange økonomiske fordele ved at splitlease. Den største er klart at du undgår beskatningen af fri bil (firmabilsbeskatning). Dette er muligt fordi bilens udgifter bliver opdelt mellem privat og erhverv, hvorfor du betaler for den private andel af kørslen i bilen.

Det er samtidigt en besparelse for både dig og virksomheden. Da man deler leasingydelsen op i to, skal man altå kun betale den andel man har kørt. Kører du f.eks. 20% privat, betaler du også 20% af udgifterne, hvor virksomheden betaler resten. Du sparer de 80% som virksomheden betaler, og virksomheden sparer de 20% som du betaler. Win-win.

Kørselfordeling mellem erhverv og privat

En af grundstenene i splitleasing er kørselsfordelingen. Når du kører i en splitleasingbil, skal du ved hjælp af en app ajourføre en kørebog, og her angive alle dine ture som enten private eller erhvervsmæssige.

Denne fordeling mellem privat og erhverv bruges til at regulere og fordele alle dine udgifter, såsom leasingydelse, driftsudgifter og førstegangsydelse. Fordelingen af udgifter er altid baseret på din faktiske akkumulerede kørselsfordeling.

Beskatningen spiller en rolle

En tommelfingerregel for splitleasing er at beskatningsgrundlaget for bilen skal ligge omkring kr. 500.000,- og derover.
Det er muligt at lave aftaler på biler der koster mindre end dette, men her kan det hurtigt blive en fordel at lave en anden form for leasingaftale alt efter kørselsfordelingen. 

Kræver struktur og styr på dine køreture

Det er ganske let at føre kørebog via app’en, men det kræver alligevel en smule struktur, når det gælder kørselsregistrering.

Inden du modtager nøglen til din nye Audi, er der installeret en tracker i bilen, som automatisk registrerer destinationer, kilometer og tidspunkter. Det eneste du skal forholde dig til, er om turen er en privat eller en erhvervstur.
På erhvervsture skal du også påføre en beskrivelse af formålet med turen – ligesom du ville gøre når du skal have kørselsgodtgørelse.

Vores leasingselskab bruger din fordeling af kørsel til regulering af leasingydelsen. Ligeledes anvender Skattestyrelsen kørebogen til dokumentation, hvis de trækker en splitleasingsag til kontrol.

Du skal derfor af flere årsager har styr på din kørebog for hver tur, som Audi Aarhus selvfølgelig rådgiver dig grundigt omkring.


Virksomhedens selskabsform

Styresignalet, der gør splitleasing muligt, siger at der skal indgås to separate leasingaftaler på køretøjet. Én aftale mellem privatbrugeren og vores leasingselskab, samt én mellem virksomheden og vores leasingselskab.

Der skal samtidigt være to juridiske enheder i virksomheden som indgår splitleasingaftalen. Derfor skal selskabsformen være et A/S eller ApS.

Enkeltmandsvirksomheder kan som udgangspunkt ikke splitlease, men kan  med fordel undersøge med din revisor, om det er muligt at gøre brug af VSO-ordningen (virksomhedsskatteordningen).

I et Holdingselskab kan du som udgangspunkt heller ikke splitlease, medmindre det er et holdingselskab med drift som du også modtager løn fra.

Restværdi er en vigtig faktor

Restværdien skal afspejle den reelle værdi af bilen og bør være nedskrevet realistisk, så du ikke står med en ubehagelig overraskelse efter endt leasingperiode. 

Vi anvender én professionel samarbejdspartner til splitleasing

Der kan være mange faldgruber ved splitleasing og netop derfor er det vigtigt at have en professionel samarbejdspartner.

SplitleasingDanmark, som er Danmarks største administrationsselskab indenfor splitleasing, håndterer alt administration omkring splitleasingkontrakterne. Deres kontrakter er godkendt af både SKAT og EY, hvilket er et vigtigt kvalitetsstempel at have.

Det betyder at du, efter det seneste styresignal fra SKAT i maj 2019, er garanteret for at kontrakterne er gyldige når du indgår en splitleasingaftale med Audi Aarhus. 

Hvordan kommer jeg videre herfra?

Hvis du synes splitleasing virker interessant og har gjort dig nogle overvejelser om det er noget for dig, er du kommet langt.

Nu skal du bare finde din drømmebil og anslå dit antal af kilometer om året og fordelingen af kørsel mellem privat og erhverv – så hjælper vi dig på rette vej.

Splitleasing er for både nye og brugte biler. Så find den nye Audi-model der har din interesse eller klik her for at se vores udvalg

Send os en e-mail med din forventede kilometer og kørselsfordeling samt Audi-modellen eller et link. Så går vi i gang med at skræddersy et oplæg på splitleasing til dig.

E-mail og telefon til vores salgsafdeling er aarhus@audi.dk og 70 70 10 25.